Academic Journal Work

Research Projects Academic journal work   The Sustainable Food Practices team regularly engages in collaborative academic journal work. It encompasses elaborating special issues of academic journals with research colleagues from other Universities or writing joint scientific articles with international colleagues. Working with Editorial Boards, Chief Editors and other authors on aspects of the editorial process … Continued

TRANSAAT

Research Projects TRANsitions de Systèmes Agri-Alimentaires Territorialisés (TRANSAAT)   TRANSAAT (TRANsitions de Systèmes Agri Alimentaires Territorialisés) is an interregional research project of the Greater Region, involving researchers from different scientific disciplines and actors from various domains of the food system. Having started in 2022, its general aim is to build strategies for transitioning regional agri-food … Continued

Visualising Foodscapes – Infographic 2

Visualising Foodscapes ← Main project page Click on the image to view our interactive infographic © Reckinger, R., Kapgen, D., Korjonen, M.H., Pax, A., Margue, S., Food System Discovery - Actors and Activities in Luxembourg, University of Luxembourg 2022 (IG2-v.A) Infographic 2: Food System Discovery: Actors and Activities in Luxembourg   This infographic forms part … Continued

FR Join the Study

English Page d'accueilAideParticipez à l'étudeMéthodologieDéfinitions des indicateursContactez-nousParticiper à l'étudePour vous inscrire à l'étude, il faut suivre les étapes d'inscription : Téléchargez l'application Play Store (android) ou Apple Store (apple) et suivez les instructions. Après votre expérience, prenez 5 minutes pour nous donner votre avis et gagnez 150€ en guise de remerciement pour votre participation. Vous … Continued

FR Methodology

English Page d'accueilAideParticipez à l'étudeMéthodologieDéfinitions des indicateursContactez-nous Méthodologie   Veuillez cliquer sur l'image pour télécharger la méthodologie de Goodness Groceries et en savoir plus sur la façon dont nous avons créé l'application, sur son contenu et sur l'étude en général. Ce document doit être cité comme suit:Reckinger, R., Kapgen, D., Korjonen, M.H., Pax, A., Goodness … Continued

Goodness Groceries – Home Page FRENCH

English Page d'accueilAideParticipez à l'étudeMéthodologieDéfinitions des indicateursContactez-nous Goodness Groceries - L'application et l'étude de durabilité qui facilitent les choix alimentaires Dernières nouvelles :Il n'est plus possible de joindre l’étude, elle a été clôturée le 5 mai 2023. Nous remercions les participants et participantes pour leur intérêt! Goodness Groceries a été lancé le 13 octobre 2022. … Continued

Events – AROMA 2022

Events Roundtable: ‘17 Global Goals: Wou steet Lëtzebuerg?’ (‘17 Global Goals: Where does Luxembourg stand?’)   Wednesday 21st April 2020 from 19:30-21:00 Rachel Reckinger participated in this roundtable – the first event held by the newly founded Société Luxembourgeoise de Géographie (The Luxembourgish Geographical Society). The goal of the event was to discuss where Luxembourg … Continued

FR Definitions

English Page d'accueilAideParticipez à l'étudeMéthodologieDéfinitions des indicateursContactez-nous Definitions des thèmes et indicateurs Environnement Tout au cours des différentes phases de production, de transformation et de consommation des aliments, des efforts sont faits pour minimiser les impacts négatifs sur l'environnement, voire pour créer des effets secondaires positifs. Cela rend notre système alimentaire plus durable sur le … Continued

FR Help

English Page d'accueilAideParticipez à l'étudeMéthodologieDéfinitions des indicateursContactez-nousÀ propos de l'application Goodness Groceries Il s'agit d'une étude pilote menée à l'Université du Luxembourg en partenariat avec le Pall Center sur le comportement d'achat de produits alimentaires durables. L’application a été développée par l’Université du Luxembourg qui en est propriétaire. L’étude a été approuvée par la Comité … Continued

Public Outreach – FPC Report

Public Outreach ‘Exploring Priorities of a Food Policy Council for Luxembourg’   February 2022 Anna Pax and Dr. Rachel Reckinger published a report titled ‘Exploring Priorities of a Food Policy Council for Luxembourg’. This report is based on the results of two surveys with the Luxembourgish population on the topic of the establishment of a … Continued

Search by Project

Search by Project

Search by Project

Search by Project